Søg produkt


KBM Moppe system
UNGER udstyr, vinduespudsning
Økologiske rengøringsmidler
Tøjvask, Øko eller Svanemærket
Durance Rengøring & Tøjvask
Svanemærket rengøring
Professionelle rengøringsmidler
Opvaskemidler og Opvasketabs
Desinfektion og Grundrens
WC rens og Vådrum
Vinduer og Spejle
Møbelpleje til træ og læder
A-Rens, Facaderens
Klude og Svampe
Personlig pleje
TILBUD
Pletfjerning - Gode råd
Bilen og Båden
Bordplader og Køkkenvask
Gulvtæpper og stofmøbler
Gulve af træ, linoleum og sten.
Hus og Have
Husholdningsapparater
Møbler og Døre
Skind og Læder
Toilet og Vådrum
Tøj og Textiler
Vinduer og Spejle
Bestik og Service

VÆRD AT VIDE OM MILJØ

Indkøbskurv
Tilbage til forsiden


Handelsbetingelserne
Afhentningssted, Hobro
ARTIKLER
EAN, offentlig indkøb
Hvem er vi . . .
Indkøbsguide
SitemapAlle priser er incl. moms

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Visa Visa Electron
Vinduer og Spejle > Pletfjerning - Gode råd > Vinduer og Spejle  |  Udskriv  |  Tip en ven
1. Maling på vinduesglas.
A. Malerpletter og malingsstænk fjernes straks med en fugtig klud. Brug rigelig med vand, så du sikre at alt maling fjernes.
B. Tørre dråber og stænk fra maling fjernes med et barberblad. Firma Unger har fremstillet flere forskellige knive så både kan bruges til få og små pletter, samt professionelt hvor der er mange dråber af maling.

2. Striber på spejle.
Vælg et godt vinduesblank produkt fx Clean Partners, som kan anvendes til alle glasoverflader, bilruder etc. Produktet fjerner snavs, fedt, olie, nikotin m.v. og efterlader overfladen stribe- og pletfri. Rens med klud eller køkkenrulle. Daglig rengøring af spejle sker lettes med en hårdopvreden lunken microfiber klud til glas og spejle også kaldet "glasklud". Vær opmærksom på, at almindelige microfiber klude kan lave striber.

3. Striber på vinduer (indvendig).
A. Vælg et godt vinduesblank produkt fx Reinholt, Ruder Es, som kan anvendes til alle glasoverflader, bilruder etc. Produktet fjerner snavs, fedt, olie, nikotin m.v. og efterlader overfladen stribe- og pletfri. Rens med klud eller køkkenrulle.
B. Almindelig daglig rengøring af vinduer spejle sker lettes med en hårdopvreden lunken microfiber klud til glas og spejle også kaldet "glasklud". Vær opmærksom på, at almindelige microfiber klude kan lave striber.

4. Striber på vinduer (udvendig).
A. Vask dine vinduer i lunken vand tilsat et par dråber opvaskemiddel og en spiseskefuld eddike. Når vinduerne er vaskede bruges en vinduesskraber af god kvalitet og skarp gummikant.
B. Den profesionelle vinduespudser anvender Proff Vinduessæbe fra Axolin, som er et miljøvenligt, neutral rengøringsmiddel til vinduer. Vinduespudseren indsæber glasfladen med vindueskost eller med strip betræk. Ruden trækkes herefter over med en vinduesskraber.
C. Den professionelle vinduespudser bruger ofte det karakteristiske grønne vinduessystem kaldet Unger. En af hemmeligheder er selve gummikanten på skraberen, og den professionelle vinduespudser udskiftes med jævne mellemrum gummiet, da den slides og kanten bliver rund og laver striber.

5. Træbeskyttelse på vinduesglas.
A. Dråber og rande fra træbeskyttelse fjernes skraks ved en fugtig klud og ruden vaskes med opvaskemiddel inden træbeskyttelsen tørrer ind.
B. Indtørret træbeskyttelse fjernes i føste omgang med et almindelig barberblad, pas dog på at du ikke skærer dig. Har du ingen barberblad har Unger til vinduespudser udviklet en lille effektiv vinduesskraber.
C. Når træbeskyttelsen er fjernet med et barberblad fjernes resten ved at vaske vinduerne i sulfo eller et professionelt vinduesvaskemiddel.

6. Vindueskarm, Laminat.
Efter rengøring gives vindueskarmen en gang Plejeolie til Stål og Laminat, som er et kombineret rense- og polermiddel. Plejeolien vil når den fordeles over laminat pladen trænge ned i overfladens mikroskopiske porrer, som forsejles, som derved bliver mere smudsafvisene.

7. Vindueskarm, Malede mursten.
Rengøring og rensning af vindueskarmen afhænger af hvordan vindueskarmen ser ud og hvilken type maling den er malet med. De gode råd om malede vindueskarme er derfor meget generel.
A. Vask vindueskarmen i grundrens og vand og brug eventuelt den bløde side af en skuresvamp.
B. Er der mærker i malingen males vindueskarmen.

8. Vindueskarm, Rå mursten.
A. Rå mursten gøres rent i vand og grundrens.
B. Rå mursten gøres med 50/50 vand og kalkfjerner.

9. Vindueskarm, Rå træ.
A. Rå træ er meget følsom for pletter, rande og bør behandles med et enten olie, sæbe eller voksholdigt produkt.
B. Vindueskarme i træ skal behandles p ånøjagtig samme måde som trægulve.

10. Vindueskam, Malet træ.
Det malede træværk behandles på samme måde som den malede vindueskarm.


DEXUS  -  Østergade 7  -  9500 Hobro
Tlf. 25 788 766  -  E-mail: info@dexus.dk  -  CVR-nummer: 16 19 98 85